Vanliga skönhetsingrepp i Sverige


Att skönhetsingrepp blir vanligare och vanligare har nog inte flugit någon över huvudet. Det är inte längre något som bara rika människor och kändisar får utfört, utan även vanliga medelsvenssons. För den vanliga personen är det oftast inte större kirurgiska ingrepp man väljer, utan olika typer av injektioner. I detta inlägg går vi igenom de vanligaste och vad som kan vara bra att veta.

Muskelavslappnande medel kan reducera rynkor
Du har säkert hört talas om botox, eller botulinumtoxin som det egentligen heter, och detta är nog den vanligaste injektionsbehandlingen. Av den anledningen finns det också lite missuppfattningar om botox Stockholm. Kanske har du hört någon säga ”hen har hela ansiktet fullt med botox”. Det fungerar så klart inte att ha och det skulle innebära att du inte kan röra ansiktet alls. Det man snarare nog vill säga är att personen ser ut att ha gjort många ingrepp. Ofta är det nog överdrivet bruk av fillers man ser. Botox är en jättebra behandling för att behandla mer än rynkor – det går även att behandla spänningshuvudvärk och migrän för många.

Fillerinjektioner
För den som vill ha större läppar, eller behandla delar av ansiktet som förlorat volym, så är fillers ett vanligt val. Det finns många olika områden där fillers kan användas, allt från kindben, käklinje och under ögonen, men vanligast är nog läppförstoring. Anledningen till detta är att fylliga läppar förknippas med ungdom, men kanske också för att det faktiskt varit trendigt de senaste 10-15 åren. Det positiva med fillers, är att det inte är ett permanent ingrepp, det går alltså att lösa upp dem om man inte skulle trivas. Annars brukar de lämna kroppen efter några år. Samma sak gäller för botox, men en sådan behandling varar oftast i 3-6 månader.

Att tänka på:
Om du funderar på att göra ett skönhetsingrepp är det viktigt att du gör research och väljer en bra skönhetsklinik. Du behöver veta att den som behandlar dig är sjuksköterska eller läkare och vet vad den gör.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *