Tips för att göra städningen roligare


Städning är inte alltid den roligaste aktiviteten, men det finns sätt att få det att gå lite snabbare och kanske till och med bli lite mer njutbar. Vi har märkt i vår familj att både barn och vi vuxna inte är säsrkilt sugna på att städa regelbundet. Speciellt barnen är svåra att motivera. Men genom att göra städningen till en gemensam familjeaktivitet har vi kommit fram till något som funkar riktigt, riktigt bra! Det handlar om måsten och belöningar. Här är några tips på hur du kan göra städningen lite roligare där hemma!

 

Städning behöver inte vara tråkigt

Det finns många sätt att göra städningen mer rolig och mindre lik en professionell hemstädning Stockholm. Här är några tips som kan hjälpa dig att få det bästa ut av din städning:

1. Gör det till en lek: Städning kan vara en mycket rolig aktivitet om du gör den till en lek. Detta innebär att du inte tar det för seriöst eller tittar på det som ett jobb. Se det istället som en möjlighet att ha kul och låt din inre child loose.

2. Sätt på musik: En annan bra idé är att sätta på musik när du städar. Detta gör städningen mer avslappnande och roligare. Prova olika typer av musik och se vad som passar dig bäst.

 

Enkla knep för att göra städningen roligare

Det finns ingen anledning att göra städningen mer tråkig än den behöver vara. Faktum är att det finns massor av saker som du kan göra för att få den bättre. Här är några tips på hur du kan göra städningen lite roligare.

1. Spela musik eller podcast under tiden du städar. Detta hjälper dig att komma igång och hålla dig motiverad under tiden du städar.

2. Satsa på en bra rengöringsprodukt eller två. Det finns många olika alternativ på marknaden och det är viktigt att hitta något som fungerar bra för just dig och ditt hem. Prova något nytt för att se om det gör städningen lite roligare och enklare.

3. Tävla med varandra! Låtsas att ni är olika städfirmor Stockholm och att ni alla ska få klar era sysslor först för att vinna.

Städa oftare men mindre

En av de stora orsakerna till att städningen känns som ett slag jobb är för att vi oftast städar när det redan är ett riktigt stökigt. Vi ser storstädningen framför oss och vet att det kommer ta en hel del tid och energi. Men om du bryter ner den stora uppgiften i flera mindre kanske du hittar en ny synvinkel på hela städningen. Om du inte tänker på städandet som en storstädning Stockholm blir städningen inte bara lättare, utan också roligare!

Föreslå en tvåveckorsplan där du städar olika delar av huset varje dag. På så sätt behöver du aldrig göra allt på en gång igen och blir inte lika trött i slutet. Det finns även olika appar och tips för att göra städningen mer effektiv

 

Belöna dig själv och familjen efter städningen

När ni har städat klart hela huset, belöna er själva och familjen med något roligt! Ni kan t.ex. gå ut på en glassdejt eller se en film tillsammans (gärna på bio). Detta kommer att göra städningen mer meningsfull och roligare för alla i slutet av dagen. En oväntad belöning kan också vara att till exempel anlita ett städföretag Stockholm nästa gång, så att familjen får vila några veckor! Det finns många städbolag i Stockholm, så valen är många.

 

 


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *