Tråkigheter om trafikolyckor

Enligt National Highway Traffic Safety Administration är motorfordonsolyckor den vanligaste dödsorsaken för amerikaner mellan 15 och 24 år. Bara under 2022 dödades över 40 000 människor i motorfordonsolyckor – det är mer än dödsfall i cancer, hjärta sjukdom eller stroke kombinerat! Och enligt The Guardian har dödsfall för fotgängare tredubblats sedan 1990, samtidigt som de som tecknar bilgaranti inte har följt samma siffror. Förutom i länder, som Sverige, där det är ett krav, så klart. Så vad är det som driver denna ökning?

Det finns ett antal faktorer som spelar in här – inklusive distraherad körning (särskilt mobiltelefonanvändning), rattfylleri och dålig vägdesign. En av huvudorsakerna är dock aggressivt förarbeteende. Nästan hälften (45 %) av alla bilkollisioner involverar någon form av aggression från antingen föraren eller passageraren; detta inkluderar farliga filbyten, tailgating/hogging körfält, passerar till höger utan att signalera…listan fortsätter!

För att undvika att bli inblandad i en olycka – eller drabbas av skador som följd – är det viktigt att vara medveten om din omgivning och agera ansvarsfullt när du sitter bakom ratten. Se till att du alltid är fokuserad på vägen framför dig och kör defensivt så att du kan minimera risken att råka ut för en olycka.

Så hur kan du undvika att råka ut för en trafikolycka?

Det bästa sättet att undvika en olycka är att vara medveten om din omgivning och köra defensivt. Håll dig lugn och sakta ner om du ser en varningsskylt (som blinkande ljus). Om du råkar ut för en olycka, kom ihåg att vara uppmärksam och kontakta myndigheterna omedelbart. Se också till att du har en bra bilgaranti!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *